Мендель написала допис про перемир’я, який повторює стилістику останніх зведень штабу ООС

 

Прессекретарка президента Юлія Мендель у понеділок, 3 серпня, написала у фейсбуці допис про “повне і всеосяжне припинення вогню”, який фактично повторює той стиль і зміст, що з’явився у зведеннях пресцентру штабу Об’єднаних сил після оголошення “перемир’я”.

“Ось уже тиждень триває режим повного та всеосяжного припинення вогню в зоні бойових дій на Донбасі. Від понеділка до понеділка. За цей час були певні порушення – вибухи мін, адже сотні тисяч гектарів території Донбасу заміновані; польоти дронів, поодинокі неприцільні обстріли – все задля провокації.

За цей тиждень українська армія показала себе мудрою. Якщо з того боку провокують на конфлікт, а відтак – і зрив хиткого режиму припинення вогню, а з цього не дають себе провокувати – це прояв мудрості та відданості миру“, – вважає Мендель.

Речниця Володимира Зеленського наголосила, що за поточний тиждень жоден український воїн не був вбитий і поранений, “і це – головне”.

“У світі нині близько 50 зон активних воєнних дій. А в історії світу їх були тисячі. Жодна війна не припинялася миттєво, і зазвичай поодинокі провокації під час спроб примирення тривають місяць, а то й два.

Звісно, всім нам хотілося б ідеального примирення: коли мир ідеалізується, а справедливість перемагає. Але на вгамування людських емоцій, на усталення нових умов потрібен час. Стійкість – це те, що доповнює мудрість наших воїнів“, – підкреслює Мендель.

“Той, хто воював за свою землю, за своїх батьків, коханих і дітей, краще за інших знає ціну миру. Зараз – час для підтримки та подяки за те, що яким би хистким не було це припинення вогню, за весь тиждень війна не забрала жодного нашого воїна”, – підсумовує прессекретарка глави держави.

Стиль цього допису дуже подібний до останніх дописів на сторінці пресцентру Об’єднаних сил, де, зокрема, йшлося те, як бійці на передовій “насолоджуються тишею”, “втомилися від війни” та мріють про те, щоб “постріли більше не лунали”.

За чутками з обізнаних джерел, після оголошення перемир’я Юлія Мендель має певний вплив на вміст і нову стилістику зведень пресцентру Об’єднаних сил.

Читайте також:
“Зашквари” можна вважати іншою стороною демократії, – Мендель

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна