“Порвало на шмаття. Вибухом”. Поліція оприлюднила відео ліквідації “полтавського терориста”

доповнено

“Полтавський терорист” Роман Скрипник під час захоплення ним заручника-поліцейського в ніч на 1 серпня був застрелений снайпером, після чого підірвався на власній гранаті.

Відповідне відео оприлюднив заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко.

“Снайпер КОРДу отримав команду на ліквідацію небезпечного злочинця, який тримав у заручниках співробітника поліції і погрожував підірвати гранату. Точним пострілом снайпера в голову він (Скрипник) був убитий на місці. Заручник встиг відскочити в сторону і залишився неушкодженим”, – пояснив Геращенко.

На нічному відео можна побачити, як падає підстрелений зловмисник, від цього місця тікає заручник (капітан поліції Петро Гума), після чого під зловмисником вибухає, ймовірно, граната без чеки.

Перед пострілом чути, як із “терористом” ведуть діалог, запитують, “навіщо він це робить” і просять заспокоїтися і не вбивати. Він у свою чергу лається і каже, що “життя дістало”.

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков подякував поліцейським за “злагоджену” і “професійну” роботу.

“Нічні події в Опішні. На жаль, знову неадекватна поведінка “полтавського терориста”, який кілька днів переховувався. У результаті злагодженої роботи поліцейських зловмисник був ліквідований снайпером і підірвався на власній гранаті”, – написав міністр в у твіттері та подякував поліції за професійну роботу.

ДОПОВНЕНО. Державне бюро розслідувань розслідує обставини загибелі підозрюваного Скрипника під час затримання.




“Слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Полтаві, розпочали досудове розслідування за фактом спричинення тілесних ушкоджень, що спричинили смерть 32-річного громадянина під час затримання співробітниками ГУ Нацполіції в Полтавській області. Згідно з результатами першочергових слідчих дій, поліцейські діяли в межах своїх повноважень”, – йдеться в повідомленні пресслужби ДБР.

У Бюро додали, що остаточні висновки про правомірність дій правоохоронців зроблять за результатами досудового розслідування.

Читайте також:
Поліція заявила про ліквідацію Романа Скрипника, який брав заручників на Полтавщині

Як писала “Новинарня“, вранці 23 липня в Полтаві на вулиці Остапа Вишні біля будівлі адміністративного суду поліція затримувала викрадача авто. Зловмисник (Роман Скрипник) дістав гранату РГД-5, погрожував її підірвати та взяв у заручники поліцейського. Згодом він відпустив поліціянта в обмін на начальника управління карного розшуку обласного управління НП полковника Віталія Шияна, зажадав автомобіль “Богдан” і вивиїхав із міста. Близько 16-ї години Скрипник відпустив Шияна і втік у ліс у Решетилівському районі.

Поліція ввела в дію спецоперацію “Грім”. “Полтавського терориста” понад тиждень шукали по полях і селах.

Заступник глави МВС Антон Геращенко ще 27 липня припускав, що Скрипник міг скоїти самогубство.

У ніч на 1 серпня Скрипника знайшли поліцейські на околиці села Опішня Зіньківського району Полтавської області в покинутому будинку. Він знову захопив у заручники поліцейського (капітана Гуму) і погрожував гранатою, але був убитий спецпідрозділом КОРД.

Пресслужба МВС назвала Скрипника наркозалежним кримінальником-рецидивістом.

Читайте також:
Суд заарештував “луцького терориста” Кривоша без права внесення застави

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна