Генштаб назвав кількість небойових втрат ЗСУ на фронті

 

З початку проведення операції Об’єднаних сил на території Донеччини та Луганщини (від 30 квітня 2018 року) кількість небойових втрат ЗСУ у районі проведення ООС склала 181 особу (загиблими).

Про це повідомили у Головному управлінні персоналу Генштабу ЗСУ у відповіді на інформаційний запит журналістів УНН.

“З початку ООС по 17 липня 2020 року – 363 особи (у тому числі безповоротні – 181 особа, санітарні – 182 особи)”, – йдеться у відповіді на інформзапит.

Там також уточнили, що в перші шість місяців 2020 року кількість небойових втрат ЗС України в зоні ООС склала 66 осіб (у тому числі безповоротні – 31 особа, санітарні – 35 осіб).

Для порівняння, торік за аналогічний період, із 1 січня 2019 року по 30 червня 2019 року, небойові втрати ЗСУ в зоні ООС становили 97 осіб (у тому числі безповоротні – 47 осіб, санітарні – 50 осіб).

Таким чином, півріччя до півріччя число небойових втрат на фронті знизилося майже на третину.

Як інформувала “Новинарня“, в Офісі генпрокурора створили відділ щодо справ про небойові втрати на Донбасі.

Читайте також:
Небойова втрата: на Донбасі загинув майданівець і “афганець” Михайло Воронський з 44 оабр

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна