На Львівщині весняний призов завершили на тиждень раніше: виконали план

 

У Львівській області на тиждень раніше виконали план весняного призову, який цьогоріч через пандемію COVID-19 розпочався не у квітні, а в травні, і мав тривати до кінця липня.

Про це у вівторок, 28 липня, інформує Zaxid.net.

“Прогнозували, що цей призов буде тяжкий в умовах пандемії. Зауважу, такого легкого призову, як зараз, в нас вже не було давно. Цей призов характерний і тим, що прийшло багато юнаків від 18 до 20 років, дійсно виявили самі бажання прийти служити, нікого насильно не тягнули”, – зазначив військовий комісар Львівщини, полковник Олександр Тіщенко.

Загалом у Львівській області до війська призвали 730 чоловіків, 165 отримали відтермінування через навчання.

З усіх призовників проходити військову службу у ЗСУ пішло 405 осіб, до Нацгвардії – 252, ще 48 – до Державної прикордонної служби та 25 – до Держслужби спеціального транспорту.

“Ця призовна кампанія насамперед характеризувалась призовом під час коронавірусу. Тобто, мова про додатковий фінансовий ресурс на доставку призовників, на проведення відповідних тестувань, на реалізацію взагалі призовної кампанії”, – зазначив голова обласної призовної комісії Тарас Грень.

Всім призовникам проводили ІФА-тестування. Позитивні результати виявилися в 30 людей. Втім ПЛР-тестування підтвердило коронавірус у 20 призовників.

Усі призовники проходитимуть службу в межах Львівської області, а також у Києві, Полтаві, Одесі.

Нагадаємо, у квітні в Україні перенесли терміни весняного призову на строкову службу через коронавірус.

Читайте також:
Право на освіту для призовників: “карантинна” проблема-2020 та як її вирішити

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна