Російська бронемашина потонула в Керченській протоці під час патріотичної акції. ВІДЕО

 

При форсуванні Керченської протоки під час пропагандистської акції в пам’ять Керченсько-Ельтигенського десанту 1943 року затонула російська бронемашина БРДМ-2.

Про це 25 липня повідомляють російські і кримські ЗМІ.

“Після проходження відрізка приблизно 5 км автомобіль БРДМ-2 (бойова розвідувально-дозорна машина), який рухався першим у колоні, вийшов на відрізок, де сильна течія, викликана неоднорідними перепадами глибини в цьому місці. На цю течію наклався сильний фактор бічного вітру, про який ми не були попереджені – він виявився сильнішим, ніж ми очікували”, – розповів речник громадської організації”«Військово-технічне товариство” Андрій Коннов.

За його словами, штатні системи автомобіля працювали, викачували воду, але вода прибувала швидко, і система не впоралася.

Працівникам МНС РФ вдалося евакуювати весь екіпаж БРДМ у складі п’яти осіб. Поруч перебував катер.

Після евакуації екіпажу, за словами Коннова, бронемашину намагалися врятувати ще 8-10 хвилин.

Відео:

..

На вимогу МНСників бронемашини завершили форсування протоки і розвернулися. Тепер вирішується питання, як вилучити БРДМ із води.

Коментатори зазначають, що БРДМ-2, прийнятий на озброєння в СРСР 1962 року, не призначений для подолання великих морських перешкод, і застосовувати його для таких патріотичних акцій можуть лише “клінічні ідіоти”.

Роком раніше три російських БРДМ-2 перетинали Керченську протоку в рамках тієї ж акції, при цьому одна з бронемашин заглохла. Їй на допомогу прийшов катер управління МНС Росії у Криму.

Мета акції, що проходить на території окупованого РФ Криму – вшанувати пам’ять радянських військових, загиблих у боях за Керч 1943 року. Тоді солдати радянської армії форсували Керченську протоку, висадилися на узбережжі Ельтигена (нині – Героївське) і створили вихідний плацдарм на Керченському півострові для ведення бойових дій.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна