Уряд готовий внести до парламенту ратифікацію Стамбульської конвенції, – Стефанішина

 

Кабінет Міністрів України готовий внести на розгляд парламенту законопроєкт про ратифікацію Стамбульської конвенції.

Про це заявила віцепрем’єр-міністерка з європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина, інформує “Європейська правда” в четвер, 23 липня.

“Наразі наш фокус на найкращому впровадженні цього законодавства, необхідно продемонструвати на життєвих прикладах в Україні, що таке законодавство ефективно працює“, – сказала Стефанішина.

Вона також додала, що сьогодні Україна на крок ближче до ратифікації Стамбульської конвенції, адже парламент попереднього скликання вже ухвалив закони, які фактично впроваджують основні положення.

“Уряд взяв лідерство у питанні забезпечення рівності чоловіків та жінок в Україні. Крім того, я неодноразово наголошувала, що питання боротьби з домашнім насильством є одним з моїх пріоритетів”, – зазначила Стефанішина.

Як відомо, Стамбульська конвенція – Конвенція Ради Європи про запобігання насильству стосовно жінок і домашньому насильству та боротьбу з цими явищами, яка була відкрита для підписання 11 травня 2011 у турецькому Стамбулі.
Це перший документ, який юридично зобов’язує створити правову базу для боротьби з насильством стосовно жінок. Країни, що приєдналися до конвенції, повинні криміналізувати психологічне насильство, переслідування, фізичне та сексуальне насильство, примусовий шлюб, примусові аборти і стерилізацію.

Україна одна з перших країн, яка підписала Конвенцію ще в 2011 році, але досі не ратифікувала. Наразі Стамбульську конвенцію ратифікували понад 30 країн.

Європейський Союз та Рада Європи закликають Україну ратифікувати її без зволікань. В Україні насильство над жінками залишається однією з найгостріших соціальних проблем – щорічно кількість жертв сягає 1,1 мільйона.

Читайте також:
Правозахисники зібрали свідчення 78 людей зі Слов’янська, які пережили окупацію міста

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна