Авіація РФ атакувала місто на півночі Сирії

 

Російська Федерація здійснила авіаційну атаку на місто Аль-Баб на півночі Сирії, яке у лютому 2017 року було звільнене від “ІДІЛ” підрозділами сирійської опозиції та турецькими військовими.

Про це у п’ятницю, 17 липня, інформує “Еспресо” з посиланням на The Syrian Observer.

“Ввечері 15 липня Росія бомбардувала місто Аль-Баб у східній частині Алеппо, внаслідок нападу було чимало жертв та завдано велику шкоду майну та житловим будинкам”, – йдеться у повідомленні.

Видання зазначає, що місто Аль-Баб обстріляли російські військові вперше після того, як турецькі підрозділи та сили сирійської опозиції звільнили місто від сил “ІДІЛ” у лютому 2017 року.

“Загалом такі повідомлення зрозумілі, особливо після того, як Росія побачила небажання Туреччини виконувати її вимоги щодо Ідлібу та Лівії”, – заявив речник Фронту національного визволення Юсеф Хаммуд.

Він переконаний, що таким чином Росія намагається здійснювати тиск на Туреччину, зокрема домагаючись поступок в Лівії та сирійському Ідлібі.

Як інформувала “Новинарня“, нещодавно в Сирії підірвали колону російських військових.

Читайте також:
В ООН назвали російські авіаудари в Сирії воєнними злочинами

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна