Від “Слуги народу” в мери Києва балотуватиметься Ірина Верещук

 

Від партії “Слуга народу” в мери столиці балотуватиметься Ірина Верещук.

Таке рішення ухвалили на праймеріз партії в четвер, 16 липня, інформує “Українська правда”.

Голосування провели в три етапи: фракція голосувала, друге – це поточна соціологія кожного з кандидатів, і третє – бал президента України.

За Верещук проголосувала більшість членів фракції, у неї найвища соціологія серед інших кандидатів СН, її підтримав Зеленський.

Відомо, що на праймеріз був присутній президент Володимир Зеленський.

“У нас було 5 кандидатів. Всі вони потужні, вони будуть допомагати одному обраному”, – сказав президент.

Зеленський пояснив, чому підтримав саме кандидатуру Верещук.

“С точки зору соціології в Ірини був високий бал. У неї було вже два бали. Мені не треба було нічого вирішувати. Я дійсно підтримав рішення партії”, – розповів глава держави.

Наступними по рейтингу розташувалися Олександр Дубинський, Микола Тищенко, Дмитро Гурін і Олександр Качура. Також в мери столиці хотів балотуватися Олександр Ткаченко, але його призначили міністром культури.

Зазначимо, у 2010 році Верещук обрали мером Рави-Руської у Львівській області. На посаді мера міста вона перебувала до лютого 2015 року, коли склала свої повноваженні нібито через постійний тиск. У 2019 році пройшла до Верховної ради за списком “Слуги народу”. З вересня по листопад 2019 року була представником уряду в парламенті.

Читайте також:
“Дійшли до ручки”: депутатка Верещук розкритикувала роботу уряду Гончарука

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна