Кабмін змінив принцип розподілу країн на “червону” і “зелену” зони

 

Кабінет Міністрів вніс зміни до постанови №392, якими змінив критерії визначення країн “червоної зони”, звідки заборонено в’їзд мешканців у зв’язку з протиепідемічними обмеженнями. Зокрема збільшено допустимий показник кількості активних хворих на 100 тисяч населення – із 40 до 55.

Відповідне рішення було ухвалене на засіданні уряду в середу, 15 липня.

“Встановити, що державами зі значним поширенням COVID-19 вважаються держави, в яких кількість активних випадків захворювання на COVID-19 становить більше ніж 55 особі на 100 тисяч населення. Раніше цей показник був на рівні 40. Ми його встановлювали, коли [в Україні] кількість активних хворих була на рівні 37 на 100 тисяч населення. Зараз вона складає 62”, – цитує “Укрінформ” міністра охорони здоров’я Максима Степанова.

В Україну без самоізоляції та обсервації досі пускали людей з країн “зеленої” зони, де кількість активних випадків COVID-19 становить менш як 40 на 100 тисяч населення.

Станом на 9 липня на сайті МОЗ є 9 країн, які входять до “червоної зони”, але за рішенням уряду вважатимуться країнами “зеленої зони”. Серед них – Албанія, яка є однією з небагатьох країн Європи, що приймає у себе українських туристів.
Також “зеленими” повинні стати Пакистан, Чехія, Болгарія, Есватіні, Сальвадор, Гвінея-Бісау, Єгипет і Бангладеш.

Читайте також:
Карантин в Україні продовжать ще на місяць, але змінять умови, – Степанов

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна