Колишній “міністр охорони здоров’я” Криму Михальчевський отримав 10 років тюрми

 

Дніпровський районний суд Києва виніс вирок ексміністру “охорони здоров’я Криму” Петру Михальчевському за державну зраду. Він отримав 10 років позбавлення волі.

Про це в понеділок, 13 липня, повідомляє пресслужба прокуратури Криму.

Як зазначається, обвинувачений після російської окупації півострова у 2014 році почав працювати на цій посаді в так званому новоствореному “уряді республіки”.

“Суд підтримав позицію прокуратури Автономної Республіки Крим і визнав колишнього міністра охорони здоров’я Республіки Крим” Петра Михальчевського винним у скоєнні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 111 КК України (державна зрада у редакції від 2014 року) і призначив йому покарання у вигляді 10 років позбавлення волі”, – йдеться в повідомленні.

Крім того, він надавав допомогу окупаційній владі в організації та проведенні незаконного референдуму “про статус Криму” у 2014 році.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна