У Києві поховали загиблого на Донбасі солдата Олега Шила. ФОТОРЕПОРТАЖ із ритуалу прощання

 

У Києві на Берковецькому кладовищі поховали 29-річного солдата 30 омбр Олега Шила, який загинув 8 липня від ворожої кулі на Луганщині.

Прощання й похорон за новим військовим ритуалом відбулися в суботу, 11 липня, повідомляє “5-й канал“.

ДмитроФото: пресслужба 30 омбр ЗСУ

У 30-й механізованій бригаді ЗСУ Олег Олегович Шило був стрільцем – помічником гранатометника. Ввечері 8 липня бійці “князівської” бригади облаштовували та укріплювали свої позиції, коли почав бити кулемет супротивника. Прикриваючись ним, спрацював і ворожий снайпер.

“У бік влучила. Роздробила ліву руку і пробила легені. Куля пройшла під серцем. Головний сержант взводу його виніс на руках до місця евакуації. Пів години надавали йому першу домедичну допомогу. Пульсометр показав, що у нього з’явився пульс. Крапельниці, адреналін йому вкололи в серце”, – розповів на похороні журналістам армієць із позивним “Футболіст”.

Бойові медики робили все можливе, аби врятувати Олега. Ще живим його доправили до лікарні.

“Півтори години лікарі боролись за його життя, але не спасли”, – каже побратим.

Біля будівлі Святошинської РДА і райради столиці провести Олега в останню путь зібралося армійське командування, добровольці, волонтери, радні та близькі люди, друзі.

Фото: пресслужба 30 омбр ЗСУ

Олег народився 5 квітня 1991 року в Києві. Здобув середню спеціальну освіту.

У 2010 році відслужив строкову службу в 138-й радіотехнічній бригаді ЗСУ. У грудні 2019-го підписав контракт зі Збройними силами – 30-ю бригадою імені князя Костянтина Острозького. Із березня 2020-го тривала його перша ротація на фронті.

“В армії він дуже змінився в ліпшу сторону, коли вже почав в АТО служити. Всі шкідливі звички покинув, навіть курити. Спортом займався. У них була імпровізована “качалка” – там він качався”, – розповідає друг загиблого Олександр.

“Товаришували, мабуть, років з шести. Тут у футбол грали, на оцьому майданчику. Дуже добра була людина. Завжди, що в нього не попросиш, якоїсь допомоги – він ніколи не казав “ні”, – згадує друг загиблого Олександр.

Пам’ять Олега Шила присутні на панахиді вшанували хвилиною мовчання. Провели його в останню путь з усіма військовими почестями. Священнослужителі відправили над тілом заупокійну службу.

Фоторепортаж пресслужби 30 омбр ЗСУ:

похорон Олега Шила - Київ_3 похорон Олега Шила - Київ_1 похорон Олега Шила - Київ_2 похорон Олега Шила - Київ_4 похорон Олега Шила - Київ_6 похорон Олега Шила - Київ_7 похорон Олега Шила - Київ_12 похорон Олега Шила - Київ_9 похорон Олега Шила - Київ_5 похорон Олега Шила - Київ_11 похорон Олега Шила - Київ_14 похорон Олега Шила - Київ_10 похорон Олега Шила - Київ_8
<
>

Під час ритуалу прощання командувач військ оперативного командування “Північ” генерал-майор Валерій Залужний вручив матері загиблого грамоту пошани та скорботи. Також мамі передали прапор, який вкривав труну.

Крім командувача ОК “Північ”, на церемонії були присутні його заступник полковник Віталій Покотило, генерал-майор Андрій Маліновський – представник Командування Сухопутних військ ЗСУ, представники Святошинського військового комісаріату та ін.

Без сина та брата залишились мати, вітчим і сестра.

Поховали Олега на Алеї героїв Берковецького кладовища.

У Києві субота була оголошена днем жалоби, на владних установах приспустили державні прапори.

Читайте також:
Під обстрілом на Донбасі загинув офіцер із Львівщини, майданівець Тарас Матвіїв

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна