На кордоні між Азербайджаном та Вірменією спалахнули бої, є жертви

 

На азербайджано-вірменському кордоні, на Товузському напрямку, спалахнули бої, є втрати.

Про це йдеться в повідомленні міністерства оборони Азербайджану в неділю, 12 липня.

За даними оборонного відомства, територія Азербайджану була обстріляна з артилерійських установок, що спричинило бої на цьому напрямку. Втрати зафіксовані з обох боків.

Пізніше у МО АР додали, що “атаку відбили”, двоє азербайджанських військовослужбовців загинули.

“Підрозділи збройних сил Вірменії з метою захоплення наших позицій на Товузському напрямку азербайджано-вірменського державного кордону вчинили спробу атаки із застосуванням артилерії. В результаті вжитих заходів противнику було завдано удару, і він був відкинутий назад, зазнавши втрат. В ході боїв двоє військовослужбовців азербайджанської армії загинули і п’ятеро отримали поранення“, – повідомили в Міноборони Азербайджану.

Своєю чергою, міністерство оборони Вірменії стверджує, нібито група азербайджанських солдатів спробувала перетнути державний кордон на позашляховику, але повернулася на свої позиції після попередження. Вірменські військовослужбовці відкрили вогонь і ліквідували кількох бійців з іншого боку.

При цьому про втрати зі свого боку Вірменія не повідомляє. За її версією, постраждали тільки сили Азербайджану.

Як відомо, військовий конфлікт між двома південнокавказькими країнами спалахнув у 1988 році через територіальні претензії Вірменії до Азербайджану.
Нагірний Карабах і сім прилеглих до нього районів – майже 20 відсотків території Азербайджану – залишаються під окупацією збройних сил Вірменії.
У травні 1994 року сторони узгодили режим припинення вогню. Надалі під егідою Мінської групи ОБСЄ, при співголовуванні Росії, Франції і США, тривають безуспішні мирні переговори.
Рада безпеки ООН ухвалила чотири резолюції щодо звільнення окупованого Нагірного Карабаху і прилеглих до нього територій, але вони не виконуються Вірменією, яку підтримує Російська Федерація.

Читайте також:
Азербайджан завдав артудару по позиціях вірмен у Нагірному Карабаху

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна