Прокуратура зареєструвала провадження на чилійця, який воював на боці “ДНР”

 

Офіс генпрокурора зареєстрував кримінальне провадження щодо участі іноземного найманця у складі незаконних збройних формувань Росії у збройному конфлікті на Донбасі.

Про це в п’ятницю, 10 липня, повідомила пресслужба офісу генерального прокурора.

“Прокурори встановили, що з 2018 року громадянин Республіки Чилі брав участь у збройному конфлікті проти України у складі іррегулярних не передбачених законом збройних формувань РФ на тимчасово окупованій території Донецької області, що призвело до загибелі людей та інших тяжких наслідків”, – йдеться в повідомленні.

Відомо, що іноземець підпорядковувався так званому “Полку всевеликого войска донского”, учасники якого були підготовлені та переправлені з Ростовської області РФ.

Відповідно до ст. 47 Додаткового протоколу І 1977 року до Женевських конвенцій про захист жертв війни, він є найманцем, а його дії – порушенням Міжнародної конвенції про боротьбу з вербуванням, використанням, фінансуванням і навчанням найманців, прийнятої Генеральною асамблеєю ООН 4 грудня 1989 року.

Повідомляється, що чилійцеві за його участь у збройному конфлікті інкримінують три статті Кримінального кодексу, максимальна санкція, згідно з якими, передбачає покарання у виді довічного позбавлення волі з конфіскацією майна або без такої.

Читайте також:
Вирок бразильському найманцю Лусваргі набув законної сили

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна