Доба ООС: ворог застосовує важку артилерію на Донеччині, один воїн ЗСУ загинув, троє – поранені

 

Протягом 8 липня збройні формування Російської Федерації 14 разів порушили режим припинення вогню.

Окупанти застосували при цьому заборонені Мінськими домовленостями 120-ти та 82-х мм міномети, гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети, стрілецьку зброю та безпілотні літальні апарати, повідомили у пресцентрі ООС.

Заходи із відсічі та стримування збройної агресії Російської Федерації здійснювалися в умовах, коли частина армійських резервів зі складу Об’єднаних сил задіяна до ліквідації пожежі у Луганській області.

Основні ж бойові підрозділи Збройних сил України впевнено стримували ворожу агресію, повністю контролюючи ситуацію під час виконання завдання на лінії розмежування сторін.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання “Схід” (Донецький напрямок), поблизу Мар’їнки, окупанти двічі відкривали вогонь по українських захисниках з гранатометів різних систем.

Неподалік Авдіївки противник застосовував міномети калібру 120 мм та 82 мм, а також кулемети і стрілецьку зброю.

Біля Старогнатівки та Опитного, ворог обстрілював українські позиції як з гранатометів різних систем, так і з великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання “Північ” (Луганський напрямок), поблизу Хутора Вільний та Оріхового в ранковий та особливо в вечірній час противник відкривав вогонь з мінометів калібру 120 мм, гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів.

По оборонцях Новолуганського та Новозванівки агресор вів вогонь з мінометів 82-го калібру, а по околицях останнього – ще й з гранатометів, кулеметів та стрілецької зброї.

Також противник з автоматичних станкових гранатометів обстріляв наші позиції поблизу Зайцевого та задіяв БПЛА для скидання гранатометного пострілу.

Окрім того, російсько-окупаційні війська з автоматичних станкових гранатометів обстріляли житлові будинки місцевих мешканців селища Зайцеве. Було пошкоджено шиферну покрівлю даху, розбиті склопакети двох вікон та пошкоджена стеля і стіни коридору житлового будинку. Жертв та поранених серед цивільного населення, на щастя, немає.

За даними розвідки 8 липня українські захисники поранили двох загарбників та знищили один автомобіль типу “Тигр”.

За минулу добу, на жаль, один військовослужбовець Збройних сил України загинув, ще троє український воїнів отримали поранення.

Від початку поточної доби, станом на 7:00, збройні формування РФ активності не проявляли. Втрат за поточну добу серед наших захисників немає.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.