У “ЄС” відреагували на підозру експрикордоннику, що пропустив Порошенка на Мальдіви, і пригадали Зеленському Оман

 

Народна депутатка від партії “Європейська солідарність” Ірина Геращенко обурена оголошенням підозри колишньому чиновнику Прикордонної служби в тому, що він начебто незаконно випустив на початку 2018 року п’ятого президента Петра Порошенка з родиною на Мальдіви.

Про це Геращенко заявила на мітингу під судом у справі Порошенка в середу, 8 липня.

“На очах зараз розвалюються не лише справи оці і фальсифікації проти Порошенка, але й навіть те, як начебто вручалася підозра, де також були порушені всі норми. А тим часом влада Зеленського продовжує плодити справи проти Порошенка. Сьогодні прикордоннику якомусь (колишньому – ред.) вручили підозру, що він начебто незаконно випустив президента Порошенка з родиною на 5 днів за 5 років відпочити на Мальдіви. Друзі, а давайте пошлемо депутатський запит, як з родиною Зеленський вилітав в Осман чи куди він там літав, в Оман?”, – цитує Геращенко “Українська правда”.

Як інформувала “Новинарня“, Державне бюро розслідувань повідомило про підозру колишньому керівнику військової частини Державної прикордонної служби за вказівку пропустити через держкордон п’ятого президента України Петра Порошенка та членів його родини “поза наявним пунктом пропуску”.

Нагадаємо, 5 січня 2020 року одне з проросійських видань поінформувало, що президент Зеленський прибув на відпочинок в Оман та разом із сім’єю перебуває в п’ятизірковому готелі Al Bustan Palace Ritz-Carlton Hotel на узбережжі Оманської затоки недалеко від столиці країни, міста Маскат. Вартість проживання в президентському люксі цього готелю сягає 4000 євро за добу. Оприлюднено фото з готелю.
Керівник президентської охорони Максим Донець нібито прибув в Оман, щоб підготуватися до приїзду Зеленського.

В ОП натомість заявили, що Володимир Зеленський із родиною справді перебуває в Омані, куди він прибув рейсовим літаком, водночас він використає цей візит для “проведення зустрічей на найвищому рівні”.

Читайте також:
Суд надав ДБР доступ до комунікації “Схем” щодо мальдівського вояжу Порошенка

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна