Держкосмос звітує про успішне випробуваня рідинного ракетного двигуна. ВІДЕО

 

Держкосмос оприлюднив відео другого етапу заключних доводочних випробовувань однокамерного рідинного ракетного двигуна РД861К, що є складовою другого ступеню ракет Циклон-4.

Про це повідомила пресслужба Державного космічного агенства України.

“26 червня 2020 року було успішно завершено другий етап заключних доводочних випробувань однокамерного рідинного ракетного двигуна РД861К”, – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що ці випробування (три серії по п’ять включень сумарною тривалістю 1601,6 секунд) завершили повний цикл наземного відпрацювання двигуна та остаточно підтвердили працездатність обраної конструкції, систем та вузлів двигуна в діапазоні заданих умов експлуатації тощо.

РД861К – двигун верхнього ступеня ракети-носія з турбонасосною системою подачі компонентів палива, без допалювання генераторного газу та вдувом його в закритичну частину сопла.

Двигун здатен забезпечувати багаторазовий запуск та керування вектором тяги по каналах “тангаж” та “рискання” в умовах космічного простору під час виведення корисного навантаження у цільову точку траєкторії.

“Успішно проведені випробування завершили наземне відпрацювання двигуна РД861К остаточно підтвердивши працездатність конструкції, систем та вузлів двигуна в діапазоні заданих умов експлуатації та його готовність до льотних випробувань у складі ступеня РН”, – резюмують у Держкосмосі.

РД861К – входить до складу третього ступеня РН “Циклон-4” і призначений для створення тяги та маневрування.

Досягнуті характеристики дають можливість використання РД861К на другому ступені перспективної РН “Циклон-4М”, розроблення якої наразі триває.

Читайте також:
НАТО визнає космос сферою військової діяльності

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна