Силовики затримали засудженого за держзраду ексдепутата з Криму Ганиша

 

Затримано колишнього депутата Верховної Ради Автономної Республіки Крим Василя Ганиша, засудженого до 12 років позбавлення волі за вчинення державної зради.

Про це в середу, 1 липня, повідомила пресслужба прокуратури Автономної Республіки Крим.

Зазначається, що на момент набрання вироку суду законної сили засуджений не перебував під вартою та до цього часу безпідставно продовжував перебувати на волі.

Зараз Ганиша затримано і поміщено до державної установи “Київський слідчий ізолятор”.

Інших деталей не повідомляється.

Додамо, що ще 19 листопада 2018 року Дніпровський районний суд Києва визнав ексдепутата Верховної Ради Криму Василя Ганиша винним у державній зраді і засудив його до 12 років позбавлення волі без конфіскації майна. Засудженого також зобов’язали виплатити 5389 гривень судових витрат.

Ганиш просив суд визнати його невинуватим і виправдати.

Ексдепутата затримали в квітні 2015 року під час виїзду з Криму на материкову частину України співробітники СБУ спільно з українською Держприкордонслужбою. Колишній депутат перебував у розшуку, тодішня Генпрокуратура України винесла йому підозру в скоєнні державної зради.

Читайте також:
Суд звільнив з-під арешту обвинуваченого у держзраді ексголову МОЗ Криму

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна