На Миколаївщині відбулися масштабні навчання авіації ВМСУ. ФОТО

 

У Миколаївській області морська авіаційна бригада завершила льотно-тактичні навчання, в рамках яких п’ять днів відпрацьовувала різні сценарії застосування підрозділів під час забезпечення дій сил ВМС ЗСУ.

Про це у вівторок, 30 червня, повідомила АрміяInform.

До навчань залучили майже весь особовий склад частини, гелікоптери Мі-14, Мі-8 та літаки Ан-26.

Одне з головних завдань, яке відпрацювали підрозділи забезпечення бригади, — розгортання по тривозі й підготовка позабазового аеродрому до прийому авіатехніки, організація повноцінного польового табору з командним пунктом, місцями для їди, відпочинку тощо.

Кульмінацією навчань для морських авіаторів став пошук і відстеження субмарини противника з наступним нанесенням бомбового й торпедного ударів.

Відпрацювали й елементи перевезення та десантування у заданий район сил морської піхоти. Підрозділи окремого розвідувального батальйону на вертольотах Мі-8 виконали перекидання у визначений район, де морпіхи взяли під контроль місцевість, організували оборону та провели розвідку. Завданням морпіхів було забезпечити приймання вантажів з транспортного літака Ан-26.

Загалом екіпажі вдосконалювали льотні навички, проводили польоти в зоні й по колу. Відпрацьовували також варіанти пошуку й надання невідкладної допомоги як цивільним, що зазнали лиха, так і пілотам, їхню евакуацію пошуково-рятувальним вертольотом, скиданням спеціального човна, підйомом рятувальною лебідкою та у взаємодії з кораблем.

“Коли визначили, де перебуває «постраждалий», наш підрозділ відпрацював десантування по-штурмовому на воду з висоти 3 метрів моторного човна і рятувальників, — розповів начальник рятувально-пошукової десантної групи морської авіабригади лейтенант Євген Дрьомін. — У моторному човні є все необхідне спорядження для надання допомоги. Знайшли, швидко евакуювали. Наші хлопці діяли чітко й професійно”.

Під час відпрацювання другого варіанта, коли рятували групу осіб за інших умов, з літака Ан-26 скинули рятувальні плавзасоби, а парашутно-десантним способом — фахівців рятувальників.

Фотогалерея АрміяInform:

Морська авіаційна бригада завершила льотно-тактичні навчання_1 Морська авіаційна бригада завершила льотно-тактичні навчання_4 Морська авіаційна бригада завершила льотно-тактичні навчання_5 Морська авіаційна бригада завершила льотно-тактичні навчання_3
<
>

“Ан-26 ефективніше проводить пошук. Швидкість польоту та радіус огляду дає змогу знайти постраждалих за менший відрізок часу. Але в другому варіанті плавзасоби лише дозволять протриматись доти, доки підлетить вертоліт та проведе евакуацію”, — додав Дрьомін.

Читайте також:
На Чернігівщині тривають спецвипробування вертольота Мі-2МСБ з додатковим обладнанням

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна