Аеропорт “Київ” оголосив про скорочення співробітників на тлі коронакризи

 

Міжнародний аеропорт “Київ” розпочинає поетапне скорочення своїх співробітників.

Як ідеться в повідомленні підприємства, оприлюдненому у вівторок, 30 червня, це відбувається “на тлі глибокої кризи, в якій опинилася авіаційна галузь через пандемію коронавірусу, що сприяє різкому падінню авіаперевезень та зниженню пасажиропотоку”.

“Накопичення проблем супроводжувалося і відсутністю будь-якої реакції та допомоги від уряду, профільного міністерства. Нагадаємо, що керівництво Міжнародного аеропорту “Київ” постійно звертається по допомогу до влади, але належної і своєчасної реакції так і немає”, – вказано в пресрелізі.

“Ми прогнозуємо повільне відновлення попиту на авіаперельоти і очікуємо повернення до докарантинного рівня лише за кілька років. На жаль, нам доведеться скоротити 50% персоналу, в тому числі висококваліфікованих фахівців галузі”, – зазначив генеральний директор компанії “МАСТЕР-АВІА” Олег Левченко на зборах колективу підприємства.

Загалом в аеропорту “Київ” працює близько 2 тисяч людей, і ще 8 тисяч співробітників – у суміжних підприємствах, які співпрацюють з аеропортом.

Як відомо, аеропорт “Київ” – це другий за пасажиропотоком аеропорт України, це майже 3 мільйони пасажирів і 30 тисяч рейсів на рік.

Це другий платник податків серед комунальних підприємств української столиці.

Банкрутство аеропорту “Київ” буде мати катастрофічні наслідки для міжнародного іміджу, авіаційної галузі України, економіки і ринку праці в цілому, інформує пресслужба.

Читайте також:
Карантин: Wizz Air тимчасово переніс свої рейси із Жулян в аеропорт “Бориспіль”

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна