Україна не потрапила в “зелений” список країн, для яких ЄС відкриє кордони з 1 липня, – ЗМІ

 

Україна не потрапила в список країн, для яких Європейський Союз рекомендує відкрити кордони з 1 липня. Водночас вона не увійшла й до “червоного” списку держав, з яких в’їзд до ЄС поки що заборонено.

Як пише “Європейська правда”, про це повідомляє телеканал Euronews із посиланням на свої джерела у дипломатичних колах.

В одному з проєктів рішень щодо відкриття зовнішніх кордонів ЄС, про який Euronews повідомляв 26 червня, Україна значилася в “зеленому” списку серед 54 країн, громадянам яких планувалося дозволити в’їзд на територію Євросоюзу.

Проте в новому проєкті кількість “зелених” держав значно скоротилася. Тепер їх лише 15: Чорногорія, Сербія, Грузія, Канада, Алжир, Австралія, Японія, Марокко, Нова Зеландія, Руанда, Південна Корея, Таїланд, Туніс, Уругвай, та – за умови взаємного дозволу – Китай.

До “червоного” списку країн, для громадян яких в’їзд у ЄС поки що залишиться забороненим, увійшли США, Росія та Бразилія.

Яким буде порядок в’їзду в ЄС для громадян держав “сірої зони”, до яких у даному проєкті робочого документа належить і Україна, наразі незрозуміло.

Водночас варто зазначити, що це рішення не є зобов’язуючим для всіх держав-членів Євросоюзу, тож окремі з них можуть робити винятки щодо громадян України.

Тим часом джерела Euronews узагалі ставлять під питання відкриття кордонів ЄС із 1 липня, з огляду на те, що остаточних домовленостей не досягли вчасно, і для набрання чинності рішення має бути опубліковане.

Читайте також:
Кордони ЄС ймовірно будуть закриті для українців і після 1 липня

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна