Херсонські ЗМІ бойкотують візит Зеленського через відмову в акредитації

 

У Херсоні місцеві журналісти та засоби масової інформації, яких не акредитували на зустріч із президентом Володимиром Зеленським в п’ятницю, 26 червня, бойкотують його візит.

Про це повідомляють самі журналісти в соціальних мережах, а видання, яким не надали акредитації, публікують порожні сторінки під заголовками про приїзд глави держави і нібито надані ним ексклюзивні коментарі.

Видання “Мост” зранку опублікувало кілька порожніх матеріалів щодо перебування гаранта на Херсонщині.

Видання “НоваМедія” та його редактор Тарас Бузак теж долучилися до цього страйку.

Портал “Кавун.City”:

Інформаційне агентство “ПІК – Південна інформаційна Компанія” теж доєдналося до бойкоту.

За інформацією ТРК “Перший регіональний”, висвітлювати візит президента запросили лише “лояльні ЗМІ”, запрошення вони нібито отримували від начальниці управління інформаційної політики облдержадміністрації Наталі Дзюби.

Редактор “Політичної Херсонщини” Дементій Білий підтвердив “Детектору медіа”, що Херсонська облдержадміністрація не публікувала анонсу про візит Володимира Зеленського, а його поїздку запросили висвітлювати лише центральні ЗМІ.

Однак після критики з боку херсонських медіа, за його словами, ХОДА запросила деяких місцевих журналістів. Їх запрошували окремо, анонс про акредитацію не оприлюднювали.

Зокрема, місцеві журналісти дізналися, що отримати акредитацію можна 26 червня, об 11:30. Проте не всіх журналістів пустили в ХОДА, бо їх “не було в списках”. Пан Білий не знає, про які списки йдеться.

Читайте також:
“Зашквари” можна вважати іншою стороною демократії, – Мендель

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна