Ескалація на фронті: біля Хутора Вільного ворог бив із 152-мм артилерії, на Приазов’ї – некерованими ракетами

 

Минулої доби, 20 червня, збройні формування Російської Федерації 28 разів порушили режим припинення вогню. Противник обстріляв позиції Збройних сил України із забороненої Мінськими домовленостями ствольної артилерії, мінометів, а також некерованих авіаційних ракет, озброєння БМП, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

“Українські воїни негайно відреагували на усі можливі загрози з боку загарбників та змусили їх припинити свої агресивні дії”, – ідеться в ранковому зведенні пресцентру штабу Об’єднаних сил у неділю, 21 червня.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання “Північ” (Луганський напрямок) ворог активізувався неподалік Хутора Вільного (околиці міста Золоте), де застосував 152- та 122-мм артилерійські системи, а також міномети калібру 120 мм і 82 мм. У вечірній час поблизу цього населеного пункту противник задіяв гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети і стрілецьку зброю.

Під артилерійський вогонь 122-го калібру потрапили українські оборонці біля Новоолександрівки, Шумів, Троїцького, Золотого-4, Оріхового та Попасної.

Крім цього, агресор активно використовував проти наших воїнів міномети калібру 120 мм та 82 мм, гранатомети, великокаліберні кулемети і стрілецьку зброю. Під обстріли із цього озброєння потрапили оборонці Новозванівки, Луганського, Новотошківського і Кримського.

Зі стрілецької зброї загарбники провокували захисників Залізного.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання “Схід” (Донецький напрямок) ворог відкривав вогонь із мінометів калібру 82 мм на підступах до Авдіївки і Широкиного.

Декілька разів із цілого спектру піхотного озброєння противник обстрілював наші опорні пункти неподалік Павлополя. Також біля Павлополя на Приазов’ї загарбники застосували некеровані авіаційні ракети С-8.

Напередодні пресцентр ОС інформував з посиланням на військових-інженерів: “На щастя ракети не спрацювали – вдарившись об землю, бойові головки відламалися”. Після цього НАРи були знищені.

“Оскільки ракети є некерованими, очевидним є той факт, що окупанти цілили безпосередньо в напрямку населеного пункту. Такими діями загарбники вкотре продемонстрували своє цинічне ставлення до місцевого населення та свідомо наразили мирних громадян на небезпеку”, – ішлося в повідомленні.

Внаслідок ворожих обстрілів троє українських військовослужбовців отримали поранення Їх оперативно доставлено до лікувальних закладів та надається необхідна медична допомога.

За повідомленнями пресцентру ОС, усі три поранення воїнів ЗСУ відбулися на Луганському напрямку, в районах Оріхового, Кримського.

“Наші воїни такі нахабні дії без відповіді не залишили та застосували чергові вогневі засоби, після чого окупанти згорнули свою злочинну активність. За даними розвідки, 20 червня українські захисники поранили одного загарбника“, – зазначено у зведенні.

Від початку поточної доби, станом на 7:00 21 червня, зафіксовано вже чотири випадки порушення режиму припинення вогню. Російські збройні формування в районі відповідальності ОТУ “Північ” неподалік від Торецька й Горлівки двічі відкривали вогонь із мінометів калібру 120 та 82 мм поблизу Шумів, а наших оборонців біля Залізного ворог обстріляв із 120-мм мінометів. У районі Кримського так само “працювали” ворожі міномети калібру 120 і 82 мм та станкові протитанкові гранатомети.

За поточну добу один український захисник отримав поранення.

Читайте також:
ГУР МОУ на форумі ОБСЄ: Світ має знайти спосіб протидії гібридним арміям під прикриттям ПВК

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна