На Закарпатті посилюють карантин

 

Через значне збільшення кількості нових випадків COVID-19 на Закарпатті знову закривають дитсадки та припиняють міжобласне сполучення. На одному із в’їздів в область по трасі Київ-Чоп встановлюють блокпост.

Про це голова Закарпатської ОДА Олексій Петров повідомив у фейсбуці надвечір у четвер, 18 червня.

“Кількість нових випадків СОVID-19 за останні 7 днів на 100 тисяч населення становить 32.07, при заявленому показнику, який необхідний для послаблення карантину, не більше 12 осіб на 100 тисяч населення. Відтак, комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій вирішила заборонити на всій території області до покращення епідемічної ситуації та прийняття окремого рішення діяльність дитсадків, міжобласні перевезення” – йдеться в повідомленні.

Рішенням комісії заборонили також весілля та поминки за участі понад 10 осіб у приміщеннях.

Знову будуть закриті басейни, фітнес-центри та розважальні заклади.

Також прийняли рішення відновити роботу контрольно-пропускного пункту на Абранському перевалі (автодорога М-06 Київ-Чоп) із проведенням температурного скринінгу тих, хто в’їжджає на територію області.

Разом із тим, комісія поки вирішила не забороняти діяльність готелів (крім функціонування в готелях ресторанів, басейнів, спа-зон), регулярні та нерегулярні перевезення пасажирів громадським транспортом у міському, приміському, міжміському, внутрішньообласному сполучені, перевезення пасажирів залізничним транспортом в усіх видах внутрішнього сполучення (приміському, міському, регіональному та дальньому) між регіонами.

Головному управлінню Держпродспоживслужби в Закарпатській області, головному управлінню Національної поліції в Закарпатській області, управлінню патрульної поліції в Закарпатській області Департаменту патрульної поліції, ВЧ 3002 Національної гвардії України доручили забезпечити проведення рейдових перевірок щодо дотримання суб’єктами господарювання встановлених вимог стосовно функціонування в умовах адаптивного карантину.

Особливу увагу комісія радить звернути на дотримання масочного режиму, соціальної дистанції та дезинфекції у закладах харчування, спортзалах, громадському транспорті та на ринках.

Читайте також:
Десять регіонів і Київ не готові до послаблення карантину, – МОЗ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна