Шмигаль доручив Мінфіну провести аудит витрат коштів із “вірусного” фонду

 

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль доручив Міністерству фінансів України провести аудит витрат Фонду боротьби з COVID-19.

Про це у середу, 17 червня, інформує пресслужба Кабміну.

Очільник уряду на засіданні нагадав, що Фонд два місяці тому складав майже 65 млрд гривень.

“Це величезна сума від українських платників податків і вони мають побачити, на що саме йдуть ці кошти. Тому доручаю Міністерству фінансів провести аудит витрат з Фонду, відзвітувати і опублікувати цю інформацію. Вона має оновлюватися щотижня”, – заявив очільник уряду.

Також він звернувся до міністрів із вимогою підготувати детальні звіти відомств, на що саме пішли кошти, які виділялися на боротьбу з коронавірусом.

“Якщо ви, колеги, плануєте отримати кошти з Фонду боротьби з COVID-19, ви маєте це робити публічно. Заздалегідь публікуйте проекти рішень про виділення коштів, пояснюйте суспільству, чому вважаєте, що ці кошти потрібно виділяти на той чи інший напрямок. А ми на уряді будемо публічно розглядати такі постанови і розпорядження”, – зазначив Шмигаль.

За його словами, це буде чесно і відповідально щодо суспільства.

“Я вважаю, ми ефективно розпоряджались коштами Фонду до цього дня, і впевнений, будемо робити так і надалі. Касових видатків у Фонді менше ніж 2 млрд грн, але є більш як 30 млрд уже розподілених коштів. Важливо, щоби суспільство і Верховна Рада розуміли, на які цілі ми використовуємо цей Фонд, і ми маємо бути з ними відкритими”, – заявив прем’єр-міністр.

Як інформувала “Новинарня“, раніше Мінфін назвав витрати з Фонду боротьби з COVID-19.

Читайте також:
Зміни до держбюджету: Рада дозволила брати гроші на автодороги з “вірусного” фонду

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна