Близько 150 канадських військових інструкторів прибули в Україну

 

До України прибула друга частина вже дев’ятої ротації Оперативної об’єднаної місії ЗС Канади “UNIFIER”.

Про це в понеділок, 15 червня, інформують у фейсбуці ЗС Канади в Україні.

“Почесний консул Канади у Львові Оксана Винницька-Юсипович, командуючий оперативною групою підполковник Раян Стімпсон і сержант-майор Кріс Рігбі привітали близько 90 солдатів, які прибули з Трентона (Онтаріо) у Міжнародний аеропорт “Львів” ім. Данила Галицького у неділю пообіді”, – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що близько 90 солдатів ЗС Канади (більшість з яких належить до 1-го полку Канадської королівської кінної артилерії) приєднаються до своїх 60 колег, які уже перебувають в Україні.

Солдати, які прибули, зараз перебувають на обов’язковій 14-денній ізоляції, перш ніж долучитися до місії.

У кінці березня уряд Канади через коронавірус заявив, що зменшить із 200 до 60 свій контингент інструкторів в Україні в рамках операції UNIFIER. Уся навчальна діяльність канадських сил в Україні була припинена у зв’язку з поширенням COVID-19.

Довідково:
У рамках операції UNIFIER близько 200 канадських військовослужбовців із 2015 року проводять заняття з українськими військовими та представниками силових відомств.

За цей час через канадське навчання пройшли понад 17 тисяч українських воїнів.

В рамках навчальної операції UNIFIER Збройні сили Канади надають допомогу в нарощуванні потенціалу особового складу українських військ на підтримку зусиль України зі збереження суверенітету, безпеки та стабільності. Термін її роботи — до кінця березня 2022 року.

Читайте також:
Канадські інструктори повертаються в Україну тренувати бійців ЗСУ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна