17-річний ліцеїст Олександр Гаркуша, що врятував п’ятьох дітей, нагороджений орденом “За мужність”

 

Президент України Володимир Зеленський нагородив 17-річного ліцеїста криворізького ліцею-інтернату з посиленою військово-фізичною підготовкою Олександра Гаркушу орденом “За мужність” ІІІ ступеня.

Юнак влітку 2019 року врятував життя п’ятьох дітей.

Про це в п’ятницю, 12 червня, повідомляє АрміяInform.

Сашко Гаркуша проводив літні канікули в селищі Пашена Балка на Дніпропетровщині. Одного дня він під час прогулянки помітив, як поруч малюки на дитячому майданчику граються предметом, схожим на боєприпас, і підпалюють його. Дорослих не було поруч.

16-річний хлопець не розгубився – швидко зреагував на небезпеку та кинувся на допомогу дітям.

Олександр схопив “знахідку”, що палала, та намагався відкинути її якнайдалі. Однак пролунав вибух.

Хлопець закрив собою дітей, отримав важкі поранення від металевих уламків.

Сашко понад два тижні перебував у реанімації, переніс декілька операцій, лікувався та проходив реабілітацію.

Попри важкі травми та тривале відновлення свого здоров’я, Олександр Гаркуша успішно закінчив навчання в ліцеї-інтернаті з посиленою військово-фізичною підготовкою.

“Ми пишаємось нашим вихованцем та його сміливим вчинком. Юнак – син військового, ветерана АТО, нині наполегливо готується до вступу в один із військових вишів Міністерства оборони України й мріє стати офіцером. Днями для Сашка надійшла добра звістка – президент України Володимир Зеленський нагородив його орденом “За мужність” ІІІ ступеня”, – розповів заступник начальника криворізького ліцею-інтернату з виховної роботи, полковник Олександр Супрун.

Як інформувала “Новинарня“, нещодавно український курсант Антон Совенко став найкращим іноземним випускником британської академії сухопутних військ.

Читайте також:
Зеленський вручив орден “Золота Зірка” родині спецпризначенця Матвійця з 8-го полку ССО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна