У Харкові СБУ затримала “Сумрака”, який працював на військову розвідку РФ. ВІДЕО

 

Контррозвідка Служби безпеки України заявляє, що викрила та затримала у Харкові громадянина України, який працював на 74-й розвідувальний центр Головного управління Генштабу Збройних сил Російської Федерації.

Про це в середу, 10 червня, повідомили у пресцентрі української спецслужби.

За даними оперативників СБУ, агент був завербований спецслужбами країни-агресора під час виїзду до РФ.

Російські куратори обрали йому псевдонім “Сумрак” та відпрацювали завдання зі збору інформації з обмеженим доступом щодо військових частин, які дислокуються на Харківщині.

У межах кримінального провадження слідчі та контррозвідники СБУ заявляють, що задокументували факт збирання “Сумраком” інформації з обмеженим доступом щодо ротації конкретних військовослужбовців бригади протиповітряної оборони Харкова у райони проведення операції Об’єднаних сил.

“Правоохоронці затримали зрадника у центральній частині Харкова під час спроби одержання таблиці парольних сигналів для здійснення паролювання в повітряних радіомережах авіації Збройних сил України та державної авіації України, яка має гриф обмеження доступу “таємно”, – інформують речники СБ.

У ході затримання та обшуку правоохоронці вилучили у чоловіка носії інформації із відомостями з обмеженим доступом.

Наразі затриманому зловмиснику повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 111 (державна зрада) Кримінального кодексу України.

Вирішується питання щодо обрання судом стосовно нього запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Як інформувала “Новинарня“, на Харківщині контррозвідка затримала танкіста “ДНР”.

Читайте також:
Контррозвідка встановила снайперів ФСБ, які обстріляли позиції ОС та вбили воїна ЗСУ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна