Нова вогнище коронавірусу – дитсадок у Броварах

 

У дитсадку “Калинка” в місті Бровари Київської області коронавірус підтвердили у 12 осіб, зокрема в дев’ятьох дітей.

Про це в понеділок, 8 червня, повідомив міський голова Броварів Ігор Сапожко.

За його словами, інфікування відбулося від виховательки.

“Зранку в суботу були відібрані зразки для проведення ПЛР-аналізу у всіх працівників закладу та дітей, які контактували з вихователькою, що захворіла на коронавірус. За результатами дослідження тести на COVID-19 у 9 дітей та 3 дорослих виявились позитивними. Двоє дітей госпіталізовані до дитячої обласної лікарні в місті Боярка, інші захворілі лікуються амбулаторно”, – написав мер у фейсбуці.

За словами Сапожка, садочок “Калинка” закритий на обсервацію. Усі працівники закладу та батьки вихованців, які з 1 червня відвідували дитсадок, перебувають на самоізоляції під контролем сімейних лікарів.

Інші дошкільні заклади Броварів продовжать працювати з дотриманням санітарно-епідемічних вимог, пообіцяв міський голова.

Як відомо, в Київській області за минулу добу, 7 червня, виявлено 28 нових випадків COVID-19, одужали 19 людей. Загалом у пристоличному регіоні – 1198 активних носіїв коронавірусу (четверте місце по Україні).

За даними ЦГЗ МОЗ, загалом за весь час епідемії в Україні захворіли 1964 дитини.

Читайте також:
Число активних випадків COVID-19 в Україні зростає п’ять діб поспіль. ІНФОГРАФІКА

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна