Віцепрем’єром з питань євроінтеграції стала Ольга Стефанішина

доповнено

Верховна Рада призначила на посаду віцепрем’єр-міністра з питань європейської і євроатлантичної інтеграції Ольгу Стефанішину.

За таке рішення на засіданні в четвер, 4 червня, проголосували 255 депутатів. 43 висловились проти, 70 – утрималися, повідомляє “Європейська правда”.

Ольга Стефанішина стала третім віцепрем’єром з питань європейської і євроатлантичної інтеграції за останні 9 місяців.

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль, представляючи кандидатуру Стефанішиної, назвав її “висококласним спеціалістом”, яка “дуже глибоко занурена в тематику та розуміє, де ми пробуксовуємо”.

Шмигаль зазначив, що одним із завдань Стефанішиної стане відновити роботу урядового офісу з координації європейської та євроатлантичної інтеграції, який вже майже 8 місяців працює без генерального директора.

Ольга Стефанішина перед призначенням підкреслила, що європейська інтеграція – природній процес для України і важливо зробити так, щоб процес інтеграції до ЄС і НАТО “відбувався в першу чергу на основі національних інтересів України”.

“За умови злагодженої роботи всіх гілок влади, злагодженої роботи уряду це можливо”, – заявила Стефанішина.

Як відомо, Ольга Стефанішина є юристом-міжнародником та фахівцем з європейського права. Із 2017-го до вересня 2019 року вона керувала урядовим офісом з координації європейської та євроатлантичної інтеграції. Після звільнення з Урядового офісу працювала в юридичному бізнесі.

Важливо:

не слід плутати “урядову” Ольгу Стефанішину з народною депутаткою Ольгою Стефанишиною (із фракції “Голос”), яка до обрання в парламент працювала в МОЗ заступником міністра з європейської інтеграції (2018-2019).

Що цікаво, під час розгляду кандидатури Ольги Стефанішиною у ВР її тезка з “Голосу” поставила їй запитання, а також вони зробили разом селфі:

Як інформувала “Новинарня“, 4 червня парламент звільнив з посади віцепрем’єра з питань євроінтеграції Вадима Пристайка, якого планують призначити послом у Великій Британії.

Читайте також:
“Слуги народу” погодили кандидатуру Стефанішиної на посаду нової віцепрем’єрки

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна