В Іспанії – вже два дні жодної смерті від COVID-19

 

В Іспанії станом на 2 червня вже другу добу поспіль не зафіксовано жодної смерті від коронавірусу.

Понеділок, 1 червня, став першим днем без летальних випадків серед хворих на COVID-19 від початку пандемії у березні, повідомляє El Pais.

Водночас міністерство охорони здоров’я Іспанії, яке наводить ці дані, звітує про збільшення кількості нових захворілих: якщо 1 червня таких було 71, то 2 червня – 137. Більшість нових заражень зареєстровані у Мадриді (73) та Каталонії (17), ще 12 – в Андалусії.

Загальна кількість померлих в країні з початку епідемії залишилася на попередньому рівні – 27 127 осіб.

Усього в країні станом на 2 червня шляхом ПЛР-діагностики коронавірусна інфекція підтверджена у 239 932 осіб.

Водночас в іспанському МОЗ закликають ставитися до цих цифр “з обережністю”, бо “є проблема з отриманням даних” з одного регіону.

Міністерство продовжує перегляд історії смертей та заражень, діагностованих за допомогою ПЛР-тестів. Як писала “Новинарня“, у звітності на 25 травня відомство виправило загальне число померлих від коронавірусної хвороби з початку пандемії, зменшивши його майже на 2 тисячі – з 28 752 смертей до 26 834 випадків.

Перші випадки коронавірусної інфекції були діагностовані в країні 3 березня. З 14 березня у країні було запроваджено надзвичайний стан, який передбачав суворі протиепідемічні обмеження: людям дозволялося виходити з дому лише за крайньої потреби – на роботу, якщо вона не передбачала можливості працювати з дому, а також купити харчі або ліки.

Нагадаємо, 2 червня прем’єр-міністр Іспанії Педро Санчес уклав угоду з правоцентристською партією “Громадяни” про продовження надзвичайного стану – вшосте й востаннє.

Парламент має затвердити продовження надзвичайного стану 3 червня, а завершиться він 21 червня.

Домовленість між урядом і “Громадянами” означає, що правила надзвичайного стану і їх виконання будуть однаковими по всій країні, хоча деякі регіональні уряди сподівалися отримати повноваження для адміністрування цієї останньої фази.

Згідно з укладеною угодою, уряд виділить 2,6 млрд євро для підтримки туристичного сектору, який постраждав від пандемії.

Як писала “Новинарня“, останніми тижнями карантинні обмеження в Іспанії потроху послаблюють. З 1 червня по всій Іспанії, крім Барселони, відкрилися пляжі, але поки що на місцевих курортах чекають передусім внутрішніх туристів.

Для іноземців курортний сезон-2020 в Іспанії відкриється з 1 липня, коли згідно з рішенням уряду буде скасовано обов’язковий 14-денний карантин для мандрівників, які приїздять з інших країн.

Читайте також:
В Іспанії за час пандемії на COVID-19 заразилися понад 50 тис. медиків

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна