Керівник вінницької поліції Педос, якого відсторонили з посади, став радником Клименка

 

Відстороненого від виконання посадових обов’язків начальника Головного управління Нацполіції у Вінницькій області Юрія Педоса призначили радником голови Нацполіції.

Про це в понеділок, 1 червня, у Вінниці повідомив журналістам голова Національної поліції України Ігор Клименко. 

“Генерал Педос призначений радником голови Національної поліції і буде відповідати за ведення інституту дізнання на території Західно-центрального округу”, – цитує Клименка “Укрінформ”.

За його словами, стосовно решти працівників апарату ГУ НП у Вінницькій області, які у п’ятницю, 29 травня, були відсторонені і звільненні після подій у Броварах, “службове розслідування продовжується, роль кожного буде оцінена, і ми цю інформацію теж доведемо”.

Як інформувала “Новинарня“, 29 травня керівника поліції Вінницької області Юрія Педоса було відсторонено від виконання обов’язків. Його заступника – начальника кримінальної поліції та керівника оперативної служби – звільнено із обійманих посад.

Як зауважили у Міністерстві внутрішніх справ, причиною таких управлінських рішень стали “грубі недоліки та прорахунки”, допущені у службовій діяльності та в організації роботи оперативних підрозділів.

Того ж дня президент Володимир Зеленський заслухав міністра внутрішніх справ Арсена Авакова щодо стрілянини в Броварах. Глава МВС розповів, що один автобус з озброєними людьми приїхав із Вінниці, інша група на трьох мікроавтобусах – зі столиці.

1 червня стало відомо, що замість Педоса Головне управління Національної поліції у Вінницькій області очолив Іван Іщенко, який до цього був заступником начальника ГУ НП в Одеській області.

Читайте також:
Учасники “розборок” у Броварах виявилися наближеними до зятя “гаманця Авакова”, – Сініцин

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна