Перевізники посилок розблокували КПП “Тиса” на кордоні з Угорщиною

 

Поліція шукає осіб, які заблокували роботу КПП “Тиса” на Закарпатті. Кордон з Угорщиною розблоковано, власники автобусів сплачують мито за товари і проїжджають на територію України.

Про це повідомила “Укрінформу” речниця Чопського прикордонного загону Олена Трачук, коментуючи ситуацію з ранковим блокуванням кордону.

Уранці в неділю, 31 травня, близько 50 автобусів з італійського напрямку заблокували на КПП “Тиса” рух на в’їзд та виїзд.

“Від ранку 31 травня водії транспортних засобів унеможливлюють в’їзд та виїзд автомобілів через пункт пропуску. Їх дії часом носять провокативний характер, адже намагаються чинити тиск на контрольні служби”, – інформували в ДПСУ.

Причиною блокування була перевірка посилок, які перевозяться в автобусах.

Сайт Mukachevo.net  повідомляв, що голова Закарпатської ОДА Олексій Петров доручив правоохоронцям Закарпаття створити групи мобільного реагування для перевірки посилок громадян.

Голова Держприкордонслужби Сергій Дейнеко прибув на Закарпаття, щоб особисто розібратися в ситуації та не допустити “нестандартних ситуацій”.

По обіді проблему було вирішено.

“КПП “Тиса” знову вільний на в’їзд та на виїзд з України. Наразі протестувальники розблокували КПП, власники бусів заповнюють декларації, сплачують мито за товари та проїжджають на територію України. Також відомо, що поліція розшукує авторів акції — тих, хто заблокував рух та спричинив колапс на кордоні”, – розповіла Трачук.

Читайте також:
Із 1 червня відкриваються пункти пропуску на кордоні зі Словаччиною й Молдовою

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна