В Україні провели вже 6300 ІФА-тестів на “колишній” коронавірус

 

В Україні проведено вже 6,3 тис. тестів з імуноферментним аналізом (ІФА), які дозволяють визначати, що хворіла людина на COVID-19 раніше.

Про це заявив міністр охорони здоров’я Максим Степанов на брифінгу в суботу, 30 травня.

“Тестування проводиться децентралізовано, тобто в районних, обласних лікарнях. Скрізь, де стоять відповідні лабораторії для можливості роботи з ІФА-тестами. На сьогодні вже роблено близько 6300 ІФА-тестів”, – сказав Степанов, якого цитує “Укрінформ“.

Нагадаємо, в Україні наприкінці травня затвердили протокол та почали тестування методом ІФА, який дозволяє виявити в організмі людини антитіла до коронавірусу.

Річ у тім, що значна частина людей мають коронавірус, але переносять хворобу безсимптомно або в легкій формі і навіть не звертають увагу на симптоми, вважаючи COVID-19 простою застудою. При цьому вони можуть бути переносниками інфекції. Однак власне їхній організм уже виробив антитіла та імунітет до коронавірусу.

Відтак Україна має проводити ІФА-тести, щоб отримати висновки про стан специфічного імунітету українців, як це роблять у багатьох інших країнах. Також ці тести допомагають визначити, чи долікований коронавірус, хто може стати донором плазми для лікування важкохворих пацієнтів та ін.

Як інформувала “Новинарня“, станом на ранок 30 травня в Україні діагностовано 23 204 випадки коронавірусної хвороби COVID-19, з них 393 – за останню добу. Хворіють в Україні 13197 людей.
З початку епідемії проведено 348,2 тис. ПЛР-тестів.

Читайте також:
У медзаклади України направили 43 тисячі ІФА-тестів, закуплених Фондом Порошенка

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна