Патруль ОБСЄ під Катеринівкою застав момент обстрілу

 

Патруль моніторингової місії ОБСЄ потрапив під обстріл у передмісті Золотого Луганської області, перебуваючи на території, непідконтрольній уряду України, на південь від села Катеринівка.

Як зазначено в повідомленні СММ ОБСЄ, це трапилося вдень у п’ятницю, 29 травня.

“29 травня патруль Місії у складі п’яти співробітників на двох автомобілях перебував на блокпості збройних формувань на відстані близько 1,7 км на південний захід н. п. Молодіжне (непідконтрольний урядові, 63 км на захід від Луганська). Один із членів патруля СММ вийшов з автомобіля. Він спілкувався з членами збройних формувань щодо пропуску через блокпост, який було заблоковано саморобним загородженням.

Приблизно о 13:37 спостерігачі почули вибух невизначеного походження орієнтовно за 100 м на південно‑південний захід, а член патруля ззовні відчув ударну хвилю у той час, коли члени збройних формувань біля блокпоста сховалися в укритті. Спостерігачам не вдалося визначити тип застосованого озброєння чи напрямок вогню.

Член збройних формувань прибрав загородження, і патруль СММ одразу залишив цей район і безпечно повернувся до своєї бази в непідконтрольному урядові Луганську”, – сказано в пресрелізі.

Нагадаємо, за повідомленням пресцентру штабу ООС, 29 травня бойовики обстріляли ділянку розведення №2 біля Золотого зі станкових протитанкових гранатометів з району Первомайська.

Читайте також:
ООС: Селище Золоте-4 не входить у ділянку розведення, її перевірила СММ ОБСЄ. ФОТО

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна