Китайська вакцина проти COVID-19 може з’явитися до кінця року, – ЗМІ

 

Китайська вакцина проти коронавірусу може бути готова до кінця 2020 року – такий висновок зробила державна комісія з питань нагляду й управління активів КНР (SASAC).

Другий етап клінічних випробувань у Китаї розпочали відразу щодо двох вакцин. Над ними працюють фахівці фармацевтичної компанії Sinopharm під управлінням SASAC, передає канал “24” з посиланням на British Herald.

Загалом у КНР на людях випробовують уже п’ять вакцин від коронавірусу. Якщо хоча б одна з них буде затверджена, Китай зможе щороку виготовляти 100-120 мільйонів порцій вакцини від коронавірусу.

У ході випробувань близько 2 000 добровольців отримали вакцини, розроблені Інститутом біологічних препаратів Уханя та Пекінським інститутом біологічних препаратів.

Зазначається, що розробка вакцини – тривалий процес, який передбачає тестування в кілька етапів. Зокрема, вакцина повинна пройти випробовування на людях, далі – спостереження за добровольцями і схвалення науковою спільнотою. Навіть якщо вакцину вдасться швидше розробити, тривалим є процес її масштабного промислового виготовлення та поширення серед населення.

Читайте також:
Єврокомісія зібрала €9,5 млрд на розробку вакцини від COVID-19

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна