Із Польщі депортували 33 українців, що намагалися незаконно перетнути чеський кордон

 

Польські прикордонники в середу, 27 травня, затримали 33 громадян України, які у чотирьох мікроавтобусах намагалися нелегально перетнути польсько-чеський кордон у місцях, де це зараз це заборонено.

Про це в п’ятницю, 29 травня, передає “Укрінформ” з посиланням на інформацію Надбужанського відділу Прикордонної служби Польщі.

Усім затриманим українцям анулювали візи, їх оштрафували і зобов’язали виїхати з території Польщі.

“Прикордонники з відділу в місті Згожелєц, патрулюючи “зелений кордон”, затримали у населеному пункті Соколовська Любавського повіту чотири мікроавтобуси, які прямували у напрямку Чехії. Водії транспортних засобів мали намір перетнути кордон, оминаючи прикордонний та санітарний контроль. Під час перевірки з’ясувалося, що в мікроавтобусах (на чеській та польській реєстрації) подорожувало разом з водіями загалом 33 громадянина України віком від 20-ти до 60-ти років та двоє чехів віком 45 і 60 років”,- йдеться в повідомленні.

Українці легально в’їхали до Польщі 25 та 27 травня і повинні були зараз перебувати на двотижневій обсервації.

Комендант прикордонного відділу у місті Згожелєц анулював українцям національні візи з правом на працю і вручив рішення про необхідність залишення території Польщі. У рішенні також йдеться про тимчасову заборону на в’їзд до Польщі та Шенгенської зони.

На українців накладено штрафи за спробу нелегального перетину кордону.

Читайте також:
В Україні відкриють ще 66 пунктів пропуску на кордоні

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна