Поширення COVID-19 в Африці прискорюється, – ВООЗ

 

У Регіональному бюро Всесвітньої організації охорони здоров’я для країн Африки заявили, що темпи поширення коронавірусу прискорилися.

Про це у четвер, 28 травня, інформує CNN.

Згідно з останніми даними, в африканських країнах зареєстровано понад 123 тисячі випадків зараження коронавірусом, 50 тисяч пацієнтів уже одужали.

Щонайменше 3 600 осіб померли.

Регіональний директор Матшідісо Моеті заявила, що країнам Африки треба було 36 днів, щоби досягти позначки в 1000 заражених і ще 62 дні, щоби кількість зареєстрованих випадків COVID-19 перевищила 100 тисяч.

“У порівнянні з двома тижнями раніше, число зафіксованих випадків потроїлося в п’яти країнах і подвоїлося в десяти країнах,  водночас в більшості країн, як і раніше, зареєстровано менше 1000 випадків”, – заявила Моеті.

Як інформувала “Новинарня“, станом на ранок четверга, 28 травня, всьому світі зафіксували понад 5,7 млн підтверджених випадків зараження коронавірусом, щонайменше 2,3 млн осіб вилікувалися. Від ускладнень, викликаних інфекцією, померли понад 356 тисяч пацієнтів.

Читайте також:
У ВООЗ визначили новий епіцентр коронавірусу в світі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна