Суд зобов’язав прокуратуру відкрити справу про держзраду представників ОПЗЖ

 

Печерський районний суд Києва зобов’язав офіс генпрокурора внести до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості щодо вчинення можливої державної зради нардепів від “Опозиційної платформи – За життя”, які кілька разів зустрічалися з депутатами та президентом Росії.

Про це в понеділок, 25 травня, повідомила нардеп від партії “Голос” Соломія Бобровська у фейсбуці.

“Печерський районний суд зобов’язав офіс генерального прокурора внести відомості щодо вчинення представниками ОПЗЖ державної зради. Сподіваюсь, всі пам’ятають, як ОПЗЖ катались в Москву на особисті зустрічі з Путіним і депутатами Думи? Ну от, за 24 години очікуємо від ОГП номер провадження”, – написала Бобровська.

Також вона додала, що слідча суддя в ухвалі зазначила, що наведені відомості “дійсно свідчать про ознаки злочину”.

Як інформувала “Новинарня“, 11 березня 2020 року стало відомо, що делегація українських народних депутатів від “Опозиційної платформи – За життя” зустрілася з депутатами Державної думи Росії в Москві.
Метою їх зустрічі стала “презентація “парламентського виміру “нормандського формату”.

Депутати Верховної Ради від фракції ОПЗЖ Віктор Медведчук, Вадим Рабінович, Тарас Козак, Олександр Колтунович, Ренат Кузьмін і Тетяна Плачкова зустрілись із головою держдуми В’ячеславом Володіним, його заступником Олексій Гордєєвим та іншими російськими депутатами.

Читайте також:
“Нацкорпус” звернувся до СБУ і Мін’юсту з приводу держзради “ОПЗЖ”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна