До Дня вишиванки президентське подружжя подарувало вишиті сорочки світовим лідерам

 

До Всесвітнього дня вишиванки президент Володимир Зеленський і перша леді України Олена Зеленська відправили у подарунок лідерам країн світу традиційні українські вишиті сорочки.

Про це в четвер, 21 травня, інформують у пресслужбі офісу президента.

“Символічні подарунки, які несуть у собі частину української історії та культури, отримали президенти та перші леді Сполучених Штатів Америки, Французької Республіки, Канади, Республіки Польща, Турецької Республіки та інших країн”, – інформують речники Банкової.

До подарунку додали листівку з побажанням.

“21 травня Україна відзначає День вишиванки – свято, покликане берегти та шанувати давні традиції нашого народу. Вишиванка – самобутній код нашого етносу із зашифрованими в оригінальних орнаментах оберегами та символами. Зі щирим серцем хочемо поділитися з вами частинкою української історії та автентики”, – написали Зеленські в супровідному листі.

Президент на сторінці у фейсбуці також опублікував фото у вишиванці й привітав українців зі святом.

Як інформувала “Новинарня“, День вишиванки в Україні в 2020 році в умовах карантину присвятили темі родоводу.

Читайте також:
Донька короля Бельгії прийшла до школи у вишиванці

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна