У ЗСУ анонсували тестування на COVID-19 для всіх призовників

 

У час весняного призову, який в цьому році через карантин перенесли на літо, призовників відправлятимуть на обсервацію, і кожного з них перевірять на коронавірус

Про це повідомив начальник відділу комплектування рядовим, сержантським складом і призову управління персоналу штабу командування Сухопутних військ ЗСУ Микола Качаненко, передає  “Армія.Inform”.

“Для призовників проводитимуть обсервацію… Термін обсервації – 14 днів. Військовослужбовці строкової служби… будуть забезпечені засобами захисту дихальних шляхів, антисептиками тощо. І кожен призовник обов’язково проходитиме тестування на коронавірус”, – прокоментував полковник Качаненко.

За його словами, якщо карантин знімуть 22 травня, медичні комісії будуть готові приступити до роботи відразу. Відправка строковиків до війська попередньо запланована на 15 червня – кінець липня.

“У разі ж продовження карантину, прийматиметься окреме рішення”, – зазначив офіцер.

На строкову військову службу влітку цього року планують призвати 16 400 осіб. Зокрема, лави Збройних сил поповнять 9 тисяч новобранців, Нацгвардії – 5 460, Держприкордонслужби – 1 300 і Держспецтрансслужби – 700 строковиків.

Читайте також:
Зеленський підписав указ про перенесення весняного призову

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна