Київ поступово виходить з карантину: що відкриють у травні й на початку червня

 

Наземний транспорт у Києві відновить роботу в штатному режимі з 23 травня, метрополітен – із 25 травня, дитячі садки – з 1 червня.

Про це в четвер, 21 травня, повідомив під час онлайн-брифінгу міський голова столиці Віталій Кличко.

“Щодо наступного етапу послаблень. Із дотриманням всіх норм і регламентів у Києві з 23 травня у звичайному режимі розпочне працювати наземний громадський транспорт (автобус, трамвай, тролейбус). Розпочнуть роботу магазини площею до 1000 кв. м. Відкриються спортивні та дитячі майданчики у парках, скверах, на прибудинкових територіях”, – цитує Кличка “Інтерфакс-Україна”.

Із 25 травня у столиці відновлять роботу метрополітен, промислові ринки та сільськогосподарські ярмарки.

“Рішення про дату відкриття великих торговельних центрів ми затвердимо окремо. Після того, як метро відновить роботу”, – наголосив Кличко.

Із 1 червня у столиці також почнуть працювати:

  • дитячі садки та школи для випускників 11-х класів, які здаватимуть ЗНО;
  • заклади професійно-технічної та вищої освіти для випускників та абітурієнтів;
  • дитячо-юнацькі спортивні школи, спортивні комплекси, спорзали та фітнес-центри (без роботи басейнів);
  • зони відпочинку та пляжі біля водойм.

“Хочу наголосити: всі заплановані послаблення будуть введені і діятимуть, якщо не погіршиться ситуація з поширенням вірусу. Тому все залежатиме від того, наскільки кияни свідомо поставляться до елементарних, але таких необхідних заходів безпеки. Тому послаблення обмежень – це не ігнорування вірусу! А розуміння того, що його треба взяти під контроль і навчитися жити дещо в інших реаліях”, – наголосив Кличко.

Станом на ранок 21 травня у Києві 2475 підтверджених випадків захворювання на Covid-19, зокрема 65 випадків за минулу добу.

Читайте також:
Уряд запровадив до 22 червня адаптивний карантин. ІНФОГРАФІКА

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна