Частка тих, хто бачить в Україні поліпшення з коронавірусом, зросла у 2,5 раза, – Рейтинг

 

Понад третина українців (35%) вважають, що ситуація з коронавірусом у країні поліпшується. Майже така сама кількість опитаних (36%) гадає, що вона не змінюється. Ще 17% бачать погіршення ситуації.

Про це свідчать результати великого соцопитування, проведеного соціологічною групою “Рейтинг” 12-13 травня.

Не визначилися з відповіддю – 12% респондентів.

Як зазначають соціологи, за останні два тижні кількість тих, хто говорить про погіршення ситуації з коронавірусом, зменшилася майже у 2,5 раза – з 44% до 17%.

Водночас із кінця квітня частка людей, що говорять про поліпшення ситуації з карантином в Україні, зросла в також співвідношенні (з 15% до 15%).

Позитивніше оцінюють ситуацію молоді респонденти, прибічники нардепа Святослава Вакарчука (44%), президента Володимира Зеленського (41%) та партії “Слуга народу” (41%).

При цьому третина населення (32%) оцінює напрям руху України як правильний, половина (51%) – як неправильний, ще 17% не змогли відповісти.

За останні два тижні маємо +2% на користь “правильного курсу”.

Соціологічна група “Рейтинг” провела опитування 12-13 травня 2020 року. Аудиторія: населення України віком від 18 років і старше в усіх областях, окрім тимчасово окупованих територій Криму й Донбасу. Вибірка репрезентативна за віком, статтю і типом поселення. Метод опитування  CATI (computer – assisted telephone interviews – телефонні інтерв’ю з використанням комп’ютера). На основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів. Вибіркова сукупність: 3000 респондентів. Похибка репрезентативності дослідження з довірчою імовірністю 0,95: не більше ніж 1,8%.

Читайте також про дані станом на кінець квітня:
В Україні підтримка карантинних заходів населенням знизилася до 54%, – соціологія

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна