У Нью-Йорку вивісили кримськотатарський прапор в пам’ять про жертв геноциду

 

У Нью-Йорку на будівлі постійного представництва України в ООН вивісили кримськотатарський прапор в пам’ять жертв депортації кримськотатарського народу.

Фото диппредставництво опублікувало в понеділок, 18 травня, у твітері.

“На будівлі постпредства України при ООН піднято кримськотатарський прапор із жалобною стрічкою як знак вшанування пам’яті тисяч кримських татар, депортованих із Криму в 1944 році за наказом сталінського режиму”, –йдеться в повідомленні.

Раніше повідомлялося, що в українському посольстві та консульствах у Туреччині також були вивішені кримськотатарські прапори.

Голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров анонсував, що 18 травня о 12:00 на материковій Україні та на території анексованого Росією Криму буде оголошена хвилина мовчання в пам’ять про жертв геноциду кримськотатарського народу.

Постійне представництво президента України в Автономній Республіці Крим закликає взяти участь в акції та вшанувати пам’ять жертв депортації кримськотатарського народу.
Постпред Антон Кориневич закликав вивісити кримськотатарські прапори і запалити свічку в пам’ять про загиблих.

18 травня в Україні та світі згадують про жертв депортації кримськотатарського народу з Криму у 1944 році. У цей день з півострова відправили перший ешелон кримських татар. Загалом було депортовано близько 200 тисяч осіб.

У цей день проходять жалобні заходи пам’яті жертв депортації кримськотатарського народу з Криму.

Згідно з постановою Верховної Ради, 18 травня оголошено Днем пам’яті жертв геноциду кримськотатарського народу.

Читайте також:
Україна пропонуватиме окрему переговорну платформу для повернення Криму, – Резніков

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна