Ляшко пояснив, як в Україні відновлюватимуть внутрішнє авіасполучення та рух транспорту

 

Внутрішнє авіасполучення в Україні відновлюватимуть одночасно із запуском громадського транспорту, в тому числі – міжобласних перевезень.

Про це заявив у середу, 13 травня, головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко в ефірі “Українського радіо”.

“Внутрішні рейси будуть відкриті тоді, коли ми відкриємо громадський транспорт, зараз ми розглядаємо це питання комплексно. Коли ми говоримо про відновлення громадського транспорту, ми маємо на увазі все перевезення. В тому числі й міжобласні”, – сказав Ляшко.

Водночас головний санлікар країни наголосив, що міжобласне транспортне сполучення здійснюватиметься з огляду на ситуацію з коронавірусом у кожній області.

“Не можна говорити про відновлення сполучення між Хмельницьким та Чернівцями, Чернівці якщо не відповідатимуть критеріям, визначеним у постанові Кабміну про благополучну епідемічну ситуацію. Області зможуть відновити сполучення між собою тільки, якщо вони обидві потрапляють під ці критерії. Так само розглядається питання внутрішнього авіасполучення”, – пояснив Ляшко.

Головний санлікар країни також додав, що відкриття міжнародного авіасполучення з країнами Європи розглядатимуть після відкриття кордонів.

Щодо запуску громадського транспорту Ляшко також припустив, що відкриття метро в Києві, Харкові та Дніпрі відбуватиметься не одночасно.

“Ми говоримо про три міста – Дніпро, Харків та Київ, і я не можу гарантувати, що вони три відкриються в один момент. Ми на уряді приймемо рішення, що такого числа на третьому етапі ми дозволяємо відкривати, але це не означає, що три міста одразу відкриють, оскільки у кожному з них може бути різна епідситуація, і це важко спрогнозувати”, – сказав Ляшко.

Читайте також:
Три українські аеропорти потрапили в список ризикових через коронавірус

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна