“Ні слова про конфлікт України з Росією”: кінозірка Куриленко заявила, що вона не українка, а слов’янка

 

Голлівудська зірка Ольга Куриленко, яка народилася в Бердянську, опинилася в центрі скандалу після того, як спершу опублікувала в соцмережах привітання з 9 травня, а потім заявила, що вона “не українка, а слов’янка”.

Почалося з того, що 8 травня, коли в Європі відзначають День перемоги, Куриленко запостила в інстаграмі фото свого сина з картонним “танком”, на якому хлопчик малює червоні зірки.

“Happy Victory in Europe Day! А для наших – із завтрашнім Днем перемоги!” – підписала фото актриса, додавши теги #9мая, #сднемпобеды, #VictoryInEuropeDay.

У коментарях до посту Куриленко пояснила, що під словом “наші”, яке спершу написала в лапках, мала на увазі “всі країни колишнього СРСР, які воювали у війну”.

Чимало користувачів з України, коментуючи цей допис, дорікнули Ользі за нерозбірливість щодо історичного минулого, намагалися вказати авторці на різницю між “європейським” 8 травня та “радянським” 9-м, бучним святкуванням та вшануванням загиблих у Другій світовій тощо.

Інші коментатори у відповідь звинувачували перших у “вишиватності”, “патріотизмі головного мозку” тощо.

Своїм критикам Куриленко написала: “Відповім один раз усім тим, хто пише тут неадекватну гидоту: І Я ПРО ВАС ТІЄЇ Ж ДУМКИ!!! Те, що для вас я, ви є для мене!”.

А коли один дописувач зазначив, що Ольга його розчарувала, бо “вона не українка”, актриса відповіла, що вона і не є українкою. “Я слов’янка!” – наголосила зірка.

Далі в коментарях актриса пояснила: сказала так не тому, що соромиться українського походження, а тому, що її “неукраїнськість” підвердила наука.

Національність визначають по крові, правда? Так от, я не 100% українка. А тест ДНК показав, що української крові в мені взагалі немає“, – повідомила актриса, запевнивши, що й сама цьому здивувалася, хоч загалом їй “усе одно”.

Тему суперечки Куриленко з підписниками радо роздули російські ЗМІ, запістрявівши заголовками на кшталт “Українці зацькували Куриленко за привітання з Днем перемоги”.

А Ольга вирішила “підсумувати” дискусію, опублікувавши 10 травня новий допис – із поясненням, чому привітала фоловерів з Днем перемоги 9 травня.

Замість фото кінозірка виклала текст із філософськими міркуваннями “на тему”: “Мрія кожної людини — це жити щасливо. Внутрішнє щастя — один із результатів спокою душі. Негативні почуття, як ненависть, злоба, заздрість і т.д. не дають спокою, а значить, суперечать щастю. Крім того, ненависть, злоба і заздрість спалюють самих тих, хто відчуває ці емоції, а не тих, на кого вони спрямовані”

“З Днем Перемоги!” — підписала  Куриленко, супроводивши його хештегами #уважайпредков #спасибозамир #незабывай.

А в коментарях додала: “Усі ці дискусії, які ви розвинули, і зміст, якого ви надаєте моїм словам – це ВАШІ вигадки… Ніде в моїх постах ви не знайдете ні слова про те, що я не люблю Україну, ні слова про те, що я від неї відрікаюся, ні слова про те, що я не люблю Українців, ні слова про теперішній конфлікт України з Росією (про що тут узагалі й мови не було), ні слова про комунізм тощо. Усе це ваші вигадки!”.

Куриленко запевнила, що любить Україну і її людей, і привітання з перемогою “їх стосується, оскільки Україна входила в СРСР у часи війни”.

 

Втім, пояснення знаменитості багатьом її фоловерам видалися непереконливими, і вони продовжили залишати свої коментарі, як і в першому пості з поздоровленням.

Серед інших, допис Куриленко прокоментував учасник українського гурту “ДахаБраха” Марко Галаневич, який написав:”Оля, в українців є дуже великі підстави не любити танки з радянською символікою. І в дуже багатьох слов’янських і не слов’янських народів (чехи, угорці напр.). Але українців радянські танки вбивають прямо зараз (Росія правонаступниця СРСР). І ще. Раджу пройти ще раз ДНК тест. В іншій конторі. Щоб напевно”.

“Спочатку вона опублікувала фото дитини з саморобним танком (знаряддям вбивства) і вважала це гідною ілюстрацією привітання з днем закінченням війни. Люди з подібними ідеалами, на кшталт «можем повторить», «дедывоевали» підтримували початок нової війни на Донбасі. Ось тому така асоціація”, — написав інших коментатор.

У коментарях актриса ще кілька разів спробувала відповісти на критику. Зокрема, згадала Володимира Зеленського: “Україна! Послухайте промову вашого ПРЕЗИДЕНТА, який точно так же, як і я, привітав усіх з Днем Перемоги над фашизмом!”.

До речі, на 9 травня 2017 року Куриленко вже наштовхувалася на шквал критики в інстаграмі, коли опублікувала привітальну листівку радянських часів:

Ольга Куриленко народилася 14 листопада 1979 року в місті Бердянськ Запорізької області. Коли їй було 13 років, дівчина разом із матір’ю поїхала на канікули до Москви, де її помітив скаут модельної агенції й умовив піти на курси моделей.

У 1995 році Куриленко переїхала до Парижа, де успішно працювала моделлю, а з 2005 року почала зніматися і в кіно. Світова популярність прийшла до неї 2006 року після ролі у фільмі “Париже, я люблю тебе”, де вона зіграла в дуеті з Елайджею Вудом. Після виходу 2008 року на екрани чергової стрічки про агента Джеймса Бонда “Квант милосердя” Куриленко стала зіркою першого ешелону.

Читайте також:
Голлівудська актриса Ольга Куриленко захворіла на коронавірус

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна