Норвезький газ замість російського: Польща зібрала комплект дозволів для газогону Baltic Pipe

 

Схема: Gaz-System

Уряд Швеції схвалив будівництво газопроводу Baltic Pipe (“Балтійська труба”), який має зв’язати норвезькі родовища в Північному морі через Данію з Польщею.

Про це в понеділок, 11 травня, повідомили в пресслужбі газотранспортного оператора Польщі – компанії Gaz-System.

Уряд у Стокгольмі дав зелене світло будівництву у виключній економічній зоні Швеції на Балтійському морі. Таким чином, дозвіл на прокладання газопроводу, виданий цією країною, завершив процес отримання схвалення для всіх ділянок “труби” у всіх країнах, через які вона буде проходити. Раніше повний пакет дозволів був отриманий в Польщі й Данії.

Траса газопроводу пройде від Норвегії, з Північного моря, через територію Данії і територіальні води трьох країн – Данії, Польщі та Швеції. Загальна довжина морської частини газогону – 275 км, шведського відрізку – 85 км.

У Польщі дозвіл було видано 22 квітня 2020 року, в Данії – ще 25 жовтня 2019 року.

Проєкт покликаний збільшити енергетичну незалежність Польщі від російського “Газпрому”.

Після схвалення Швеції проєкт “Балтійська труба” вступає у фазу реалізації. Перші роботи повинні початися в другій половині 2020 року. Вони охоплюватимуть підготовку будівельних майданчиків на приморських ділянках у Польщі та Данії, а також початок будівництва “мікротунелів”.

Читайте також:
Росія не здатна самостійно добудувати “Північний потік-2”, – міненерго США

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна