За час карантину світовий інтернет-трафік зріс утричі, – ООН

 

Під час пандемії інтернет-трафік у світі потроївся, але близько половини людства взагалі не має доступу до мережі.

Про це повідомляють в ООН із посиланням на експертів Міжнародного союзу електрозв’язку (МСЕ), пише Media Sapiens.

Пандемія COVID-19 кардинально змінила наше життя: те, як ми працюємо, спілкуємося один з одним, вчимося або купуємо предмети першої необхідності. Ці зміни торкнулися всього світу.

І водночас став іще більш очевидним так званий «цифровий розрив». Адже досі 3,6 мільярда людей у світі не мають доступу до інтернету“, – йдеться в повідомленні на сайті ООН.

Відзначивши, що загальний інтернет-трафік за період карантинних обмежень збільшився у три рази, експерти МСЕ зауважують: якщо раніше широкосмуговий зв’язок найчастіше використовувався у міських офісах, то тепер він все більше затребуваний у передмістях і сільських районах. Мешканці яких під час карантину навчалися і працювали, не виходячи з дому.

У Міжнародному союзі електрозв’язку високо оцінили роль працівників сектору інформаційних і комунікаційних технологій, назвавши їх “неоспіваними героями”.

“Ми також повинні визнати, що в нинішніх умовах послугами і мережами інформаційних та комунікаційних технологій не так легко керувати. Адже ніхто не міг і уявити собі ситуації, коли трафік в інтернеті фактично потроїться”, – додають фахівці.

Читайте також:
Американська компанія, яка створювала глобальну мережу роздачі інтернету, оголосила про банкрутство

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна