В ООН заявили про зростання ксенофобії у світі через пандемію COVID-19

 

Пандемія коронавірусу у світі супроводжується значним зростанням рівня ксенофобії.

Про це заявив генсек ООН Антоніу Гутерріш, інформує Associated Press у п’ятницю, 8 травня.

Очільник ООН зазначив, що біженців та мігрантів звинувачують у поширенні COVID-19 і все частіше відмовляють їм у медичній допомозі.

“На вулицях й в інтернеті – зростання настроїв проти іноземців, поширюються антисемітські теорії змов, і сталися напади на мусульман, пов’язані з COVID-19”, – заявив Гуттеріш.

Він вважає, що у світі спотерігають “цунамі ненависті та ксенофобії, пошуків “цапа-відбувайла” і залякувань”.

Окрім того, під загрозу потрапили і представники різних професій, зокрема, медики та журналісти.

“Крім того, журналістів, інформаторів, медиків, гуманітарних працівників і захисників прав людини обирають мішенями лише за те, що вони роблять свою роботу”, – наголосив генсек ООН.

Гуттеріш вказав на те, що в нинішніх умовах різноманітні екстремісти намагаються завоювати позиції у дезорієнтованої та заляканої громадськості.

Він закликав медіа та соцмережі видаляти расистську, мізогінічну та іншу шкідливу інформацію, і докласти всіх зусиль, щоб покласти край мові ненависті на міжнародній арені.

Читайте також:
В ООН прогнозують рекордний рівень безробіття в світі через пандемію

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна