Степанов: Пацієнтів, що планово йдуть госпіталізацію, тестуватимуть на COVID-19 безкоштовно

 

Пацієнтів, що надходять у лікарні на планову госпіталізацію або для проведення планових оперативних втручань, тестуватимуть на коронавірус безкоштовно.

Про це в четвер, 7 травня, заявив міністр охорони здоров’я Максим Степанов, інформує “Інтерфакс-Україна”.

“Тестування всіх пацієнтів, яким наразі виконуватимуться планові госпіталізації або дозволені оперативні втручання, здійснюються тільки безплатно. Ми маємо ці тести, закуповуємо їх за рахунок коштів, які нам виділено зі стабфонду”, – сказав урядовець.

Степанов наголосив, що МОЗ розробило алгоритм тестування громадян, які надходять на планову госпіталізацію для лікування своїх захворювань.

Згідно з ним, особа, що потребує госпіталізації, за направленням лікаря за місцем проживання проходить ПЛР-тестування, два-три дні перебуває на самоізоляції, і якщо тест негативний – надходить до лікарні.

“В “Охматдиті” в нас був єдиний випадок, коли пацієнту за власні кошти зробили тест на коронавірус. МОЗ зробив відповідні висновки”, – сказав він, коментуючи інформацію про те, що в клініці пацієнтам і особам, які їх супроводжують, перед госпіталізацією сказали пройти ПЛР-тести на COVID-19 за свої гроші.

“Країна жодного разу за час свого існування не перебувала на карантині. Всі алгоритми, які ми пропонуємо, нові для нас. Але ми дуже швидко їх удосконалюємо, робимо зручними”, – сказав Степанов.

Читайте також:
У лікарнях онкохворих дітей змушують тестуватися на COVID-19 власним коштом

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна