“СН” частково скасовує антикорупційну реформу Зеленського, – нардеп

оновлено

Антикорупційний комітет ВР, де більшість мають представники фракції “Слуга народу”, затвердив проєкт змін до законодавства, який частково скасовує антикорупційну реформу Володимира Зеленського.

Такою інформацією в середу, 6 травня, поділився на своїй сторінці у фейсбуці народний депутат від партії “Голос”, перший заступник голови Комітету з питань антикорупційної політики у Верховній Раді Ярослав Юрчишин.

За словами Юрчишина, зміни дозволять:

1. Не декларувати майно дітей, які не проживають разом з батьками.

“Для чого це робиться? Бо до 1 червня “Слуги народу” мають вперше подати декларації. І вони вирішили, що можна просто сховати свої статки, записавши їх на дітей. Точно так само робив Янукович, у якого був величезний автопарк в Межигір’ї, хоча він користувався лише кількома автомобілями. Решта була для любих синочків”, – коментує Юрчишин.

2. Не подавати декларації радникам в офісі президента.

“Це величезний корупційний ризик. Так, радники ніби працюють ледь не як волонтери чи на громадських засадах. Але, наприклад, якщо радник опікується енергетичною сферою і виступає фактично від імені президента, то ми маємо знати з якими статками він прийшов на посаду і з якими йде”, – вважає нардеп.

3. Міняється система декларування в державних підприємствах.

“Тут більше позитивних нововведень, якими і будуть прикриватися “новореформатори”, – додав Юрчишин.

Народний обранець від “Голосу” підкреслив, що авторами вказаного законопроєкту є фактично представники всіх фракцій, крім “Голосу”.

Ближче до 15:00 Юрчишин поінформував, що комітет схвалив вищеперераховані зміни.

“Комітет з антикорупційної політики можна легко перейменовувати в комітет “корупційної політики. Щойно голосами частини “Слуг народу” та ОПЖЗ визнано некорупційним та рекомендовано приймати за основу і в цілому законопроєкт 3355-1″, – написав Юрчишин.

За його словами, цей законопроєкт винесуть на позачергове засідання Верховної Ради 12 травня як “антиепідеміологічний”.

“Так і завершується антикорупційна реформа Зеленського: скасуванням норм запропонованих ним і прийнятих більшістю восени. Весна прийшла, своїх саджати не хочеться”, – резюмував нардеп, який до обрання у ВР був виконавчим директором Transparency International Ukraine.

Читайте також:
КВУ: антикорупційна реформа в частині е-декларування є успішною

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна